Wat is Reiki?

Reiki bestaat eigenlijk uit twee woorden, Rei is universele, Ki is levensenergie. In de levensenergie van reiki heeft de persoon die is ingewijd als reiki behandelaar zijn energiebanen in het lichaam laten openen en ontdoen van obstakels door de reiki inwijding. Deze persoon ontvangt niet alleen een verhoging van de levensenergie, ki, voor eigen genezing, maar wordt ook verbonden met de bron van de universele ki. Door middel van handoplegging laat je de reiki energie door je heen stromen en uit je handen naar buiten stromen. Het mooie is dat de energie uit het universum komt en niet van jezelf zodat jouw eigen energie niet wordt aangetast.
Reiki geneest op alle niveau’s, zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Iedereen kan het leren, jong en oud. Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Let op! Reiki vervangt geen reguliere geneeskunde! In het holistische wereldbeeld hebben lichamelijke klachten een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak.

Reiki bestaat uit 3 graden. De reiki 1 behandelaar kan behandelingen uitvoeren aan een persoon die fysiek aanwezig is. Bij deze behandeling plaatst de behandelaar zijn of haar handen direct op de persoon.
De reiki 2 inwijding vergroot de hoeveelheid helende energie. Behandelen met reiki 2 maakt rechtstreekse handoplegging krachtiger. Je ontvangt bij reiki 2 ook 3 symbolen die je kunt gebruiken tijdens een behandeling, met deze symbolen kun je ook op afstand iemand behandelen.

Bij reiki 3 wordt de energie nog sterker en je kunt zelf ook iemand inwijden, je wordt “master”. Weer krijg je 2 symbolen die je kunt gebruiken bij de behandeling en het inwijden van een nieuwe reiki behandelaar.

Heb je vragen over reiki of wil je een behandeling of cursus van ons, wij zijn te bereiken op info@reiki4you.nl
deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl